246. oddaja
By Matjaž on Sep 22, 2010 | In Uncategorized | 1 odziv »
kumarična juha,
makaronov narastek, solata
sadna krema,
vprašanje: kako pripraviti ocvrte gobe - 'marele'
Prihodnjič pa živo, oddaja bo namenjena vašim vprašanjem, mnenjem in komentarjem. Vabljeni k sodelovanju!
KUMARIČNA JUHA sesekljan peteršilj |
Krompir olupimo in narežemo ter ga skuhamo. Vmes dodamo na pol prerezan paradižnik. Posebej naribamo kumaro in jo posolimo ter pustimo počivati. Posebej na olju prepražimo čebulo. Ko je lepo rumena, dodamo ožete kumare. Mešamo in pražimo. Krompir odcedimo, stlačimo in dodamo žlico olja. Dolijemo krompirjevko in na olju pražene kumare. Malo potresemo kumine. Dodamo krompirjeve vode, kot jo potrebujemo. Dodamo pečenkin sok in po potrebi solimo. Vre naj se 3-5 minut. Zmešamo moko in jogurt/smetano ter zlijemo v juho - vre 1-2 minuti. Pred serviranjem dodamo sesekljan peteršilj. |
MAKARONOV NARASTEK |
Gobe očistimo in jih damo pražiti na por, ki je ovenel na olju. Ko spustijo gobji sok, dodamo narezano papriko. Solimo, po potrebi dodamo malo vode. Pokrijemo, da se hitreje zmehča. Začinimo. |
SADNA KREMA |
Na moštu skuhamo puding. V skuhanega dodamo narezano sadje. Nalijemo v skodelice in okrasimo s stepeno sladko smetano. |
vprašanje poslušalke Mojce: kako pripraviti ocvrte gobe - 'marele' |
odgovor s. Nikoline: klobuke očistimo z nožem, tudi s spodnje strani. Splaknemo lahko pod tekočo vodo. Odcedimo ali osušimo. Lahko jih speče naravno, ali pa pariško oz. dunajsko ocvre. Večje klobuke naj nareže na manjše kose. Pojemo sveže, skoraj nikoli jih ne grejemo - možno je le isto popoldne. |
Oddaja Kuhajmo s sestro Nikolino bo v sredo, 29. septembrsa 2010, z Brezij potekala živo. Sestra Nikolina bo odgovarjala na vaša vprašanja. Lahko jih boste povedali med oddajo po telefonu, vabljeni, da jih že prej pošljete po elektronski pošti.
1 komentar
Imam pa vprašanje za sestro Nikolino:
doma sem poskusila narediti Krompirjeve zrezke, vendar se mi pri pečenju niso lepo opekli kot običajno se takšni zrezki opečejo. Moji so se nekako kar "zvodenili"-razpustili. Uporabila sem margarino namesto masla. Je mogoče to krivo? Preostale sem raje spekla kar v pečici, pa so tudi bili zelo dobri.
Hvala!
Napiši komentar
« 247. oddaja | 245. oddaja » |