Zeljna juha
By Matjaž on Jan 3, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
35 dag narezanega zelja
2 žlici olja ali 1 žlica zaseke
1 čebula
nožev vrh mlete kumine
2 krompirja (20 dag)
1 žlica olja
2 stroka česna
poper
peteršilj
Krompir olupimo, narežemo in damo kuhati. Narežemo čebulo in jo damo pražit na olje ali zasek. Operemo zeljne liste in jih narežemo na rezine ali kvadratke. Polovico damo na zarumenelo čebulo. Temeljito premešamo. Dodamo še drugo polovico. Dobro naj se prepraži. Solimo, dodamo zmleto kumino. Prilijemo nekaj žlic vode (ali juhe). Pokrijemo, da se zelje duši (ne sme se kuhati, ampak le pražiti). Če je suho, še malo prilijemo. Krompir odlijemo in stlačimo. Vmes dodamo žlico olja, da je kremast. Dodamo še malo krompirjevke. Zlijemo na zelje. Po potrebi dodamo še krompirjevko oz. vodo. Po okusu solimo in dodamo strt oz. narezan česen. Lahko tudi popramo, okus izboljšamo z žlico pečenkinega soka ali mesne omake.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Riba s krompirjem v pečici | 260. oddaja » |