Riba s krompirjem v pečici
By Matjaž on Jan 4, 2011 | In Glavna jed, Ribe | 1 odziv »
2 večji ribi: brancin, oslič, škarpena ipd.
sol, česen, peteršilj, olivno olje
1 ½ dl olja
60 dag krompirja
Po praznikih, ki so bili polni mesnih jedi, pritiče kakšna ribja jed. Ribi očistimo, notranjost mariniramo (zmešamo česen, sol, peteršilj in olivno olje). V pekaču oz. posodi pogrejemo olje, položimo ribe, postavimo v pečico. Nato olupimo in operemo krompir ter ga osišimo. Narežemo ga na krhlje ali kocke. Dodamo k ribi. Nič ne prilivamo tekočine. Speklo se bo v 30 - 40 minutah pri 185 - 190 °C. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in kakšno minuto pustimo, da toplota izpuhti. Ribo dvignemo z vilicami in serviramo s krompirjem.
1 komentar
Napiši komentar
« Žemljevka | Zeljna juha » |