Žemljevka
By Matjaž on Jan 5, 2011 | In Glavna jed, Brez mesa | 3 odzivov »
35 dag žemelj ali kruha
3-4 jajca
sol-vegeta
peteršilj-drobnjak
2 dl mleka s smetano
5 dag naribanega sira
Pri tej jedi lahko porabimo ostanke kruha, ni nujno, da so žemlje. Narežemo na kocke. Dodamo razžvrkljana jajca, ki jih solimo ali potresemo vegeto, narezan drobnjak ali peteršilj (lahko tudi praženo čebulo). Zalijemo z mlekos smetano (če je domače, smetane ne rabimo). Prelijemo in poravnamo, da se rahlo razvlaži. Posodo - navadni pekač z višjimi pečicami namažemo z margarino in pomokamo, narastkove sklede (glinene ali jena) pa samo namažemo z margarino. Zmes vlijemo v pekač. Po potrebi dolijemo še eno jajce ali mleko. Na vrhu naribamo sir, da se vrhnja plast ne osuši tekočina pa ne izhlapi. Damo v pečico za 15- 20 minut pri 190-200 °C. Zraven sodi solata - zelena in/ali kuhana. To je lahko tudi postna jed. Jajca nadomestijo beljakovine.
3 komentarjev

Napiši komentar
« Jogurtove rezine | Riba s krompirjem v pečici » |