Nadevane krompirjeve polovice
By Matjaž on Jan 11, 2011 | In Glavna jed | 1 odziv »
8 krompirjev, sol, voda
Nadev: 3 žlice skute, sol
2 žlice sesekljane prekajene mesnine
1 strok česna
poper, peteršilj
kisla smetana
krompirjeva sredica
rezine sira
Vzamemo malo večje krompirje, jih operemo in z olupkom operemo, malo ga solimo. Kuhamo ga do 10 minut. Vmes pripravimo nadev: skuto solimo, dodamo prekajeno mesnino (ali kranjsko klobaso), sesekljan česen, peteršilj, žlico kisle smetane in krompirjevo sredico. Kuhan krompir odcedimo, ga prerežemo na pol in z vilico pogrebemo sredico - ne pregloboko in na silo - previdno! Premešamo, po potrebi še dodamo smetano ali beljak. Nadevamo izdolben krompir, pokrijemo z rezinami sira, naložimo na pekač s peki papirjem (da bo pekač čist). Damo v 190 °C vročo pečico za 15 - 20 minut. Preložimo na krožnik in ponudimo. Pojemo z vilico in nožem.
1 komentar
Napiši komentar
« Marmeladni žepki | Ješprenja juha z zelenjavo » |