Zapečeni skutini rezanci
By Matjaž on Jan 20, 2011 | In Glavna jed, Samostojna, Testenina | 1 odziv »
35 dag širokih rezancev
5 dag margarine ali masla
½ kg skute
2-3 jajca
2-3 žlice sladkorja
vanilin
sol
sok ½ limone
3 žlice kisle smetane
Široke rezance (ali mašnice, krpice iz domačih rezancev) posebej al dente skuhamo. Odcedimo in pokapljamo z oljem ali maslom. Tako lahko počaka.
Margarino stopimo in zamešamo rumenjake, dodamo tudi sladkor in vanilin ter limonin sok. Zamešamo še skuto in nato še sneg (dodamo sladkor). Polovico zamešamo s testeninami in damo v namazano narastkovo ali glineno skledo. Na vrhu damo drugo polovico skutine mase. Pomažemo s kislo smetano in pečemo 40 minut pri 190 °C. Zraven ponudimo kompot ali čežano.
Lahko naredimo brez sladkorja in zraven ponudimo solato.
Jed lahko pripravimo prejšnji dan in jo nato samo še spečemo v pečici.
1 komentar
Uporabila sem polovične količine, ker sva samo dva.
Še bom pripravljala to jed. Hvala sestri Nikolini za ta recept.
Napiši komentar
« Testenine z jajci | Rezanci z orehi » |