Rezanci z orehi
By Matjaž on Jan 19, 2011 | In Glavna jed, Samostojna, Testenina | Pošlji odziv »
40 dag moke
3 jajca
7 dag masla ali olja
10 dag zmletih orehov
sladkor
cimet
Rezance naredimo doma. Moko (boljša je ostra) in jajca ugnetemo v testo za rezance, pokrijemo s skledo, da se odpočije. Razvaljamo na grobo, nato pa še fino (na strojček ali z nožem). Nato raztresemo po prtu in jih posušimo.
Skuhamo v vreli vodi. Skuhane odcedimo in zabelimo z margarino oz. maslom, da se ne lepijo. Potresemo z orehi. Lahko primešamo sladkor in cimet, če bomo ponudili sladko. Zraven se podajo dušena jabolka, čežana ali kompot.
Lahko ponudimo s solato kot slano jed.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zapečeni skutini rezanci | Špageti po mediteransko » |