Zdrobovi cmočki
By Matjaž on Jan 26, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Alberta: zdrobovi cmoki mi nastanejo pretrdi ali premehki?
odgovor s. Nikoline: za zdrobove cmoke potrebujemo 1 jajce, 3 dag masla, 7-8 dag pšeničnega zdroba. Maščobo zmešamo, dodamo jajce in potem z metlico v roki zamešamo zdrob, da se dobro porazdeli. Pazimo, da ne mešamo preveč, ker to dela testo trdo. Pretrdi so lahko tudi zaradi preveč zdroba in premalo jajčne vsebine. Stoji naj vsaj 10 minut, lahko tudi eno uro ali dve.
Dietni način priprave je brez maščobe. Jajce stehtamo in nato namerimo isto količino zdroba. Jajce razmešamo in nato umešamo zdrob. Malo naj stoji. Če bo predolgo, bo pregosto. Z žličko ga zakuhamo v precejeni juhi.
Pri ne preveč visoki temperaturi jih kuhamo, pri tem jih pokrijemo, da jih bo sopara zmehčala. Če ne bodo pokriti, ne bodo nikoli mehki.
Poslušalka Alberta je še povedala, da v orehov nadev ne daje nič maščobe, ampak kislo smetano, sestra Nikolina je temu pritrdila.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Olje in maslo. Orehi. Brez jajc. | Zlate kroglice. Ponesrečen kruh. » |