Zlate kroglice. Ponesrečen kruh.
By Matjaž on Jan 26, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Tanje: po knjigi Recepti s. Nikoline sem hotela pripraviti "zlate kroglice". Rada bi vprašala, kakšno cedilo uporabljamo za "prenos"kroglic iz posode v vročo maščobo. Sama jih namreč nisem mogla spraviti do olja. Preizkusila sem cedila z različno velikostjo luknjic, potem sem preizkusila tudi s pasirko. Kaj sem naredila narobe?
odgovor s. Nikoline: ko gremo to delati, je posoda z oljem že na plošči. Cedilo držimo z eno roko in z zajemalko zlivamo zmes. Ta ne sme biti preredka, sicer dodamo še kakšno žlico moke. Vsakič postrgamo testo izpod cedila in ga vrnemo v posodo s testom. Kroglice pomešamo, da se enakomerno ocvro. Nato jih poberemo na cedilo ali papirnato servieto. Za cedilo je uporabila emajlirane posode za odcejanje pašte. Zdaj se že dobi posebna priprava za zlate kroglice oz. testeni grah.
vprašanje poslušalke Janice po e- pošti: kaj naj naredim s ponesrečenim kruhom, nima ne oblike štruce, ne oblike hlebca - kaj naj naredi, kako naj ga uporabi?
odgovor s. Nikoline: oblika kruha je odvisna od trdote testa. Če je pretrdo, ga je pečica deformirala, če je premehko, se je lahko razlezlo. Lahko je vzrok v pečici: močno vzhajan hlebec se pri prehladni pečici razleze. Torej: trdota testa in temperatura pečice sta pomembni.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zdrobovi cmočki | Nadevi za potice » |