Olje in maslo. Orehi. Brez jajc.
By Matjaž on Jan 27, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke: pri cvrenju mišk je olju dodala malo stopljenega masla. Olje se je močno penilo in prestopalo meje posode. Zakaj? Je vzrok v dodatku masla ali kje drugje?
odgovor s. Nikoline: ja, v dodatku masla. Bolj je vroče, bolj se peni. Torej, nikakor ne cvremo z dodatkom masla. Včasih se peni tudi olje samo, odvisno je od vrste testa. Dobro je hladnemu olju dodati žlico ali dve ruma ali žganja. Preprečuje penjenje maščobe.
Poslušalka Joži je povedala, da orehe vedno opere z vročo vodo in takrat potica ne peče. Sestra je povedala, da domačih orehovih jedrc ne opere, kupljene pa vedno - to tudi odpravlja težave z zgago. Pred mletjem jih je treba dobro osušiti v pečici.
Poslušalka Angelca je spraševala po receptih brez jajca - njena vnukinja ne sme jesti jajc. Po oddaji sta se v uredništvo oglasili poslušalki, ki bi pri tem lahko pomagali: Tončka, ki ima telefon 05/65-67-129 in Hedvika, ki ima telefon 01/72-14-126.
Lahko pokliče tudi poslušalko Sabino Biber iz Maribora, ki ima polno teh receptov. Njen telefon: 02/4200-938.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Rolada | Zdrobovi cmočki » |