Rolada
By Matjaž on Jan 27, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Sonje: prosim za res kvaliteten recept s podrobnimi navodili za rolado. Rada bi jo pripravljala za svojo družino, pa imam težave z zvijanjem (vedno mi poči). Morda tudi recept za nadev.
odgovor s. Nikoline: na eno jajce se za testo potrebuje ena žlica moke in ena žlica sladkorja. Peče se dobrih 10 minut pri 200 °C. Če se predolgo peče, se suši. Peče brez ventilatorja, saj v tem primeru rada poči pri zavijanju. Ko je biskvit pečen, ga še vročega obrnemo na servieto in ohlapno ovijemo. Tako naj se ohladi, nato jo odvijemo in namažemo s kremo.
Za kuhano čokoladno kremo v kozici nad vrelo vodo skuhamo 1 jajce, 1 žlico grenkega kakava, 1 žlico čokolade v prahu, 1 dl mleka. Vmes dobro mešamo. Odstavimo in prilijemo žlico do dve ruma. Ohladimo. Ko je krema mrzla, začnemo miksati maslo kuhinjske temperature. Dodajamo kremo in umešamo v penasto kremo. Namažemo rolado. Še pred tem jo nežno navlažimo - ne z žlico, ampak z brizgo. Po kremi lahko potresemo pražene mandljeve lističe ali sesekljane orehe ali čokoladne drobtine ali naložimo banano.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Polenta z gobami. Ajdovi kvašeni štruklji. | Olje in maslo. Orehi. Brez jajc. » |