Polenta z gobami. Ajdovi kvašeni štruklji.
By Matjaž on Jan 28, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Francke: kako pripraviti polento z gobami?
odgovor s. Nikoline: polento skuhamo in še vročo nanesemo na namazan pekač ali narastkovo skledo za dober prst debelo. Naložimo gobov nadev: gobe popražimo na čebuli, dodamo česen in peteršilj. Na vrhu naribamo sir in damo v pečico za 10 minut. Lahko pa zraven kuhane polente damo pražene gobe ali gobe v omaki.
vprašanje poslušalke Angelce: pri ajdovih kvašenih štruklih je 7,5 dcl vode in sem jih že trikrat poskusila in zmerom mi je ratalo prepacasto zato sem morala dodati še veliko bele moke in se ni lepo valjalo ampak kar trgalo. Prosila bi ali je mogoče preveč vode a delam kaj narobe.
odgovor s. Nikoline: očitno je preveč vode glede na vrsto moke - so različnih kakovosti. Prilivati jo moramo, dokler ne dobimo samo testo. Ko se ohladi, ugnetemo še malo moke. 7,5 dl je očitno preveč.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zamenjava za margarino. | Rolada » |