Kremna fižolova juha
By Matjaž on Feb 7, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
4 dl fižola
1 ½ l vode - juhe
1 korenček
rezina zelene
lovorjev list
1 žlica sadnega kisa - vina
2 žlica olja
1 čebula
Podmet: 1-2 žlici kisle smetane
½ žličke moke
Zabela: vlivanci (drobno jajce in žlica moke)
Fižol namočimo v precejšnji količini vodi, pristavimo, da zavre. Vre 3-5 minut. Odcedimo. Zalijemo s svežo, če je možno čim bolj vročo vodo (1 liter). Pristavimo. Dodamo narezan korenčke, zeleno, lovorjev list. Kuhano bo v 20-30 minutah (odvisno od vrste fižola). Posebej prepražimo čebulo in jo stresemo v juho. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho lahko zgostimo tudi s krompirjem (damo ga kuhati skupaj s korenčkom). Po potrebi prilijemo malo sadnega kisa ali vina ter zakuhamo podmet. Zelo dobra zakuha so vlivanci: zmešamo jajce in moko, da je gladko in vlivamo v vrelo juho (nežno naj vrejo še 5 minut). Dobra priloga so tudi fritati.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečeni koščki mesa | Kvašeni rogljički » |