Cesarski krompir
By Matjaž on Feb 10, 2011 | In Priloga, Brez mesa | Pošlji odziv »
60 dag krompirja
sol
1-2 dl kisle smetane
2 jajci
1 žlica pirine moke za sneg
Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Skuhamo ga in odcedimo. Nato ga stlačimo in dodamo kislo smetano ter ga dobro zmešamo. Dodamo rumenjaka in nato še sneg. Posujemo pirino moko in s kuhalnico v roki zamešam (da sneg poravna krompirjevo zmes). Naložimo v namazano narastkovo glineno skledo, damo v pečico, da dobi rahlo oranžno barvo (15 minut pri 200 °C)
Lahko naredimo brez snega - zamešamo cela jajca. Naložimo v srnin hrbet, ki smo ga namazali in vanj potresli drobtine. Spečenega obrnemo na oval in dekoriramo s prilogami.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skutine miške | Zrnata solata » |