Ajdovi žganci s krompirjem
By Matjaž on Feb 14, 2011 | In Glavna jed, Samostojna | Pošlji odziv »
35 dag ajdove moke
20 - 30 dag krompirja
1 l slanega kropa
8 dag slanine - ocvirkov - zaseke
Žganci so s krompirjem okusnejši in bolj sočni, hkrati s krompirjem jed pomnožimo. Namesto krompirja lahko odmerimo tudi navadno moko.
Segrevamo vodo, vmes olupimo in narežemo krompir - vre naj deset minut. Vsujemo moko in nič ne mešamo. Ko je šla voda čez moko, v sredino z ročajem kuhalnice naredimo luknjo in pokrito kuhamo 10 minut.
Odcedimo v skledo in mešamo z močno kuhalnico z ravnim koncem. Po žlicah dodajamo žgančevko, da režemo, drobimo, da se ne opazi več suha moka. Med tem se bo tudi krompir stlačil. V tem času pogrevamo maščobo. Ko je zelo vroča in zacvrči, jo prelijemo in z dvorogelno vilico premešamo.
K žgancem ponudimo jogurt, kislo mleko, zelje, sveža zelena solata ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Špageti po bolonjsko | Skutine miške » |