Špageti po bolonjsko
By Matjaž on Feb 15, 2011 | In Glavna jed, Testenina | 1 odziv »
40 dag špagetov
slan krop
parmezan
Omaka: 2 žlici olja
1 čebula
25 dag zmlete govedine
sol, lovorjev list
2 stroka česna
7 dag naribane jušne zelenjave: korenine korenja, peteršilja in zelene
15 dag paradižnika ali omake
črno vino
juha - voda
To lahko pripravimo zvečer za naslednji dan. Takrat skuhamo le še testenine in kosilo bo hitro skuhano.
Meso zmeljemo in ga pražimo na čebuli. Postati mora drobljivo. Pogosto mešamo, dokler se da. Solimo, dodamo česen, lovorjev list, zelenjavo (če je iz skrinje, narežemo in se bo zraven skuhala). Prilijemo tekočino in pokrijemo. Pražimo in vsem po potrebi prilivamo vodo. Dodamo mezgo. Lahko dodamo še ščep origana.
Lahko sestavimo kuhane špagete in omako ali pa postrežemo vsako zase. Zraven ponudimo še parmezan.
1 komentar
Napiši komentar
« Makove kocke | Ajdovi žganci s krompirjem » |