Golaž s kislim zeljem (Segedin)
By Matjaž on Feb 23, 2011 | In Samostojna, Zelje | 1 odziv »
60 dag svinjskega mesa
2 žl. olja
12 dag čebule
2 stroka česna
sol, lovorjev list
1 dl paradižnikove mezge
1 žlička moke
juha - voda
1 kg kislega zelja
Meso narežemo na kocke (kot za rižoto) in ga damo pražiti na čebulo. Mesni sok se mora popražiti. Začinimo: dodamo česen, sol, lovorjev list in prilijemo malo vode. Pokrijemo in počakamo, da se meso zmehča. Dodamo še mezgo in prilijemo malo moke, ki smo jo zmešali z vodo od zelja.
Posebej operemo zelje in ga skuhamo.
Oboje združimo in dobimo okusen golaž. Skupaj naj prevre.
Enako kot s kislim zeljem lahko naredimo tudi s kislo repo.
Zraven paše kruh, krompir ali žganci.
1 komentar
Pet zvezdic!
Napiši komentar
« Zeljni zavitek | Podmeteno kislo zelje » |