Zeljni zavitek
By Matjaž on Feb 24, 2011 | In Samostojna, Zelje | Pošlji odziv »
Vlečeno testo: 30 dag moke
½ žličke soli
1 jajce
1 žlica olja
topla voda
Nadev: 60 dag zelja
2 žlici olja
2 čebuli
poper, česen
25-30 dag mesa
sol, česen, poper
jajce ali kisla smetana
Naredimo srednje mehko testo. Na mizi ga dobro pregnetemo, da postane čisto mehko in brez luknjic. Damo ga na majhno pomokano površino in pokrijemo s toplo skledo.
Med tem pripravimo zelje. Najprej ga opremo in nato ga skuhamo. Posebej pražimo čebulo. Dodamo mleto meso. Ko je praženo, ga začinimo. Dodamo zelje, ki smo ga prej prerezali. Skupaj še malo pražimo.
Lahko pa prejšnji dan drobno narežemo meso in ga potresemo po zelju, ki ga drugi dan sveže pražimo.
Na pomokanem prtu razvaljamo testo. Pokapljamo z oljem in razvlečemo. Potresemo z zeljem in mesom. Nekaj kapljic damo na rob in zavihamo (ne delamo kot rulado).
Naložimo na pekač. Premažemo z jajcem, oljem ali kislo smetano.
Pečemo 30 - 40 minut pri 200 °C. Če želimo, da je skorjica bolj mehka, ga po peki pokrijemo z drugim pekačem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kitajsko zelje s korenčkom | Golaž s kislim zeljem (Segedin) » |