Krompirjeva zloženka
By Matjaž on Mar 7, 2011 | In Glavna jed, Krompir | Pošlji odziv »
1 kg krompirja
sol
4 dag masla
70 dag mletega mesa
olje, čebula, sol, česen, poper, lovor
voda- juha
5 dag prekajenega mesa
Preliv: 2 jajci,
1 dl smetane
½ dl mleka
nariban sir
Meso popražimo na sesekljani čebuli. To delamo 10 minut. Nato dodamo česen in lovorjev list. Okus izboljša še polovica paprike iz skrinje. Mešamo. Za dušenje prilijemo še malo juhe ali vode. Pokrito dušimo. Po potrebi solimo in popramo.
Krompir narežemo na listke in skuhamo. Vre naj 10 minut. Odlijemo ter zabelimo z maslom. Tako lahko počaka tudi pol ure.
V namazan pekač naložimo plast krompirja, pol mesa, plast krompirja, pol mesa, plast krompirja in prelijemo z jajčno mešanico. Naribamo sir.
Pečemo pol ure pri 190 - 200 °C.
Zraven ponudimo še solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Vrtnice | Maslo za kvašeno testo. Krofi - bistvo. » |