Vrtnice
By Matjaž on Mar 8, 2011 | In Sladica | Pošlji odziv »
25 dag moke
ščep soli
4 dag sladkorja v prahu
5 rumenjakov
2 žlici ruma (lahko tudi malo žganja)
1-2 žlici kisle smetane
olje za cvrenje
sadni žele in sladkor v prahu
Podobne so lahkim flancatom, le drugače so oblikovane.
Iz vseh sestavin naredimo testo kot za flancate. Testo dobro predelamo, da je kot za valjane rezance. Lahko malo odpočije. Razvaljamo za dobre nožev rob debelo. Z modelčki za krofe izkrožimo kroge treh velikosti. Vsakega na robu za 4 mm zarežemo. Spodaj damo največji krog, na sredino naredimo piko s prstom pomočenim v beljak, naložimo srednjega in nato še najmanjšega. Obreznine pognetemo in lahko naredimo iz njih flancate.
V primerno vroče olje (preverimo z metodo 1-2-3) damo vrtnice. Dvignemo jih z vilicami in najprej v olje damo zgornjo stran (z najmanjšim krogom). Nato jih obrnemo in ko so ocvrte, naložimo na cedilo ali servieto.
Ohlajene rahlo sladkamo, v vrhnjo čašico naložimo sadni žele ali marmelado.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Juha iz soje ali leče | Krompirjeva zloženka » |