Kruh iz pirine moke
By Matjaž on Mar 23, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Judite: kako pripraviti kruh iz pirine moke?
odgovor sestre Nikoline: enako, kot iz druge pšenične moke, le testo ne sme biti premehko, ker se med vzhajanjem zmehča (pri pšenični moki se ne). Potrebujemo: 1 kg moke (lahko damo samo pirino, lahko pa zmešamo s pšenično ali krušno - pol-pol, 1/3 - 2/3), žličko soli, 2,5 dag kvasa, tekočina, 6-7 dag masla
Vzhajan kvas pomešamo med moko, ob steno posode damo sol. Med mešanjem dolivamo tekočino (toplo mleko ali vodo ali sirotko). Narediti moramo testo kot za štručke. Zabelimo z raztopljenim maslom, olivnim oljem. Gnetemo 5 minut, nato naj testo vzhaja. Damo v peharje ali v modele (do polovice). Damo vzhajati. Če je premalo vzhajan, zarežemo na vrhu in damo v 180 °C. Če je dovolj vzhajan, damo v 200 °C vročo pečico. Bolj kot testo je pomembno vzhajanje. Če je premalo ali preveč vzhajan, ni dobro.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Goveji golaž | Štruklji. » |