Goveji golaž
By Matjaž on Mar 24, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Marjete: recept za goveji golaž?
odgovor sestre Nikoline: goveje meso narežemo na koščke, damo ga na praženo čebulo ter ga dobro spražimo, da zadiši. S tem se prepraži tudi čebula. Ko je dober vonj in okus, šele solimo. Pridamo sesekljan česen, sesekljano svežo papriko. Prilijemo malo tekočine: vode, krompirjeve vode ... Naj se pokrito duši, če je potrebno, še prilijemo. Nato naredimo malo podmeta: 4 žl. paradižnikove mezge, žlička moke razmešamo in zlijemo v vreli golaž. Omake naj bo toliko, da je meso dobro pokrito. V golaž lahko še prilijemo juhe ali krompirjevke. Lahko dodamo tudi kakšno žlico rdečega vina ali sadnega kisa.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Biskvit brez jajc | Kruh iz pirine moke » |