Naravno barvanje jajc
By Matjaž on Apr 20, 2011 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Jajca predstavljajo grob, zato so obvezni del velikončnega žegna. K žegnu nesemo tri rdeča jajca, ki predstavljajo kaplje Kristusove krvi.
Rjave pirhe dobimo, če jajca kuhamo v olupkih čebule, lahko vroče kuhana namočimo v instant kavi z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave) ali kuhamo v precejeni instant ali turški kavi.
Vijolične dobimo, če jih kuhamo v rdečem zelju ali v lupinah rdeče oz. vijolične čebule.
Rumene dobimo, če najprej skuhamo ognjičeve cvetove, dodamo kis in sol ter to precedimo in v tem skuhamo jajca.
Oranžne dobimo tako, da jih kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike.
Rdeča jajca dobimo, če jih kuhamo v domačem šipkovem soku, ali v zavrelici rdeče čebule z vinskim kisom ali v tekočini vložene rdeče pese - jajca kuhamo in ohladimo.
Vse obrišemo z mastno gazo, da se rahlo svetlikajo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompirjevi cmoki s svinjino | Pečena šunka » |