Blitva s krompirjem
By Matjaž on Maj 19, 2011 | In Priloga, Zelenjavna, Samostojna, Krompir | 1 odziv »
½ kg blitve (špinače)
30 dag krompirja
sol
3 žlice sesekljane čebule
3 žlice olja
4 stroki česna
poper, peteršilj
Oprano blitvo blanširamo: za dve minuti jo damo v vrelo vodo (če so stebla močnejša, jih damo posebej kuhati) in jo poberemo na cedilo ter s curkom mrzle vode poškropimo, da ostane čim bolj zelena.
Posebej olupimo in na kocke ali listke narežemo krompir. Damo ga kuhati v slano vodo.
Narežemo čebulo in jo pražimo olju. Sesekljamo česen.
Krompir odlijemo, stlačimo, dodamo sesekljan česen in prepraženo čebulo ter odcejeno blitvo. Prilivamo krompirjevko do želene gostote. Lahko še solimo, dodamo pečenkin sok ...
Ostane na toplem do serviranja. Naložimo v skledo. Potresemo še s peteršiljem. Nalagamo z zajemalko.
Lahko pojemo s kruhom, samostojno ...
1 komentar
Napiši komentar
« Biskvitna pita | Kuhana govedina v solati » |