Puding z jagodami
By Matjaž on Maj 31, 2011 | In Sladica | Pošlji odziv »
1 l mleka
5 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
2 pudinga (vanilin, jagoda ...)
25 dag jagod
limonin sok in sladkor v prahu
Jagode operemo, očistimo in narežemo. Potresemo s sladkorjem v prahu in prekapljamo z limono. Premešamo in pustimo, da se marinirajo.
Puding skuhamo na mleku (če ga nimamo dovolj in je mleko domače, dopolnimo z vodo). Mleko najprej pristavimo. Posebej zmešamo pudingov prašek z nekaj žlicami mleka in sladkorja. To damo v vrelo mleko in urno mešamo. Ko puding začne vreti, dodamo še ostali sladkor (da se mleko ne smodi). Kuha naj 2 minuti. Odstavimo in med hlajenjem še malo mešamo. Dodamo narezano sadje in porazdelimo v skodelice, ki smo jih oplaknili z vodo. Ko je hladno, damo lahko še v hladilnik.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mesna kaša | Dušene kolerabice » |