Zrezki iz bučk
By Matjaž on Jun 28, 2011 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
30 dag bučk
2 jajci
2 žlici drobtin
2 žlici moke
sol
2 stroka česna
poper, sesekljan peteršilj
4-5 žlic olje za opekanje
Prav pridejo buče, ki prerastejo. Očistimo semen in srednje naribamo. Solimo, da se omedijo in spustijo vodo. Čez čas pripravimo podlago za zrezke: razžvrkljamo jajci, dodamo sol, poper, peteršilj, drobtine in moko. Lahko stoji in se zgosti. Vmes raztopimo margarino. Ožmemo bučke in damo v to podlago. Z vilico premešamo. Žlico pomočimo v olje in z njo zajemamo maso za zrezek. Položimo na vroče olje in potapljamo. Z lopatko obrnemo in poberemo na papirnato brisačo. Sodijo k testenini, h krompirju kuhanemu ali pire, pa seveda ne pozabimo na solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Princeske z jagodno kremo | Ragu juha » |