Princeske z jagodno kremo
By Matjaž on Jun 29, 2011 | In Sladica | Pošlji odziv »
1,25 dl vode
10 dag margarine
sol
12 dag moke
4 jajca
Nadev:
3 dl sladke smetane
1 jagodni, malinov ali vanilin puding
2 ½ dl mleka
3 žlice sladkorja
25 dag jagod
Naredimo 'paljeno' - kuhano testo. V kozico damo vodo, dodamo razrezano margarino in sol. Ko zavre, dodamo moko in z metlico urno mešamo 1-2 minut na vroči plošči. Na dnu se hoče narediti skorja, a naj nas ne moti. Odstavimo. Posamično dodajamo jajca in vmes mešamo. Nastati moramo testo, ki se malo potegne. Damo v dresirno vrečko z vzročkom. Na pekač, namazan s trdo maščobo (ne peki papirja) brizgamo stožce enakomerne velikost ali elipsoide. Damo v 200 °C vročo pečico, da naraste in dobi barvo. Pečeno v pol ure, vmes lahko znižamo temperaturo.
V tem času naredimo kremo: skuhamo gost puding (dodamo sladkor), lahko dodamo malo sirupa ali likerja. Ohladimo v mrzli vodi in vmes večkrat pomešamo. Jagode opremo in narežemo na četrtine ali polovice (gozdnih nič), potresemo s sladkorjem v prahu. Stepemo sladko smetano, dodamo ohlajen puding. Dobimo krasno kremo. S to napolnimo princeske, ki smo jih odrezali kapice. Lahko napolnimo tudi z vrečko. Dodamo narezane jagode.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Makaronova zelenjavna solata | Zrezki iz bučk » |