Zelenjavni golaž
By Matjaž on Jul 11, 2011 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
30 dag mesa (po lastni izbiri)
2 žlici olja
2 čebuli
sol, lovorjev list
2 stroka česna
40 dag narezanega stročjega fižola in korenja
voda/juha za zalivanje
podmet: 1 dl paradižnikove mezge, 1 žlica moke, voda/mleko ali 1-2 žlici kisle smetane
Narezano meso pražimo na sesekljani čebuli. Solimo, dodamo česen in čez nekaj časa dodamo tudi že zelenjavo. Naj se praži. Dodamo tekočino in pokrijemo, da se skuha in do konca zmehča. Posebej naredimo podmet, ki naj bo tekoč in ga zlijemo v vrelo omako. Premešamo, vre naj še 5-6 minut, da se rahlo zgosti. Po potrebi še solimo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Čebulni zavitek | Sočen biskvit » |