Domači sadni jogurt
By Matjaž on Jul 13, 2011 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
2-3 l mleka
1 navadni jogurt
miksano sadje
Kupljen jogurt rabimo samo prvič, nato pa bomo jogurt naprej delali z domačim jogurtom.
Mleko moramo skuhati in zavreti. Nato ga moramo ohladiti na 35 °C - preiskusimo s čistima prstoma, ki ju pomočimo v mleko. Mora biti prijetno toplo. Malo mleka damo v lonček, dodamo jogurt in razmešamo z metlico. Zlijemo v mleko in razmešamo z metlico. Nalijemo v jogurtove kozarčke (za sadni jogurt nalijemo do ¾ prostornine).
Naložimo na pladenj. Pokrijemo (lahko s folijo in prtom). Na kuhinjski temperaturi se mleko zgosti in nastane jogurt. Nepokrito lahko postavimo v malo temperirano pečico. Ko jogurt otrdi, ga damo v hladilnik. Na jogurt lahko damo narezano ali zmiksano sadje.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zelenjava z zelišči | Čebulni zavitek » |