Zapečen stročji fižol
By Matjaž on Jul 25, 2011 | In Glavna jed, stročji fižol | Pošlji odziv »
1 kg narezanega fižola
1 čebula
3 kuhana jajca
Preliv: 2 jajci
1 dl mleka
1-2 žlice kisle smetane
2 stroka česna
sol
1 žlička sesekljanega peteršilja
sir
Fižol otrebimo in očistimo ter narežemo na 1,5 cm velike rezine. Zalijemo z vročo vodo, ko zavre, solimo in nato pustimo, da se skuha do mehkega. Takoj ga odcedimo.
Vmes skuhamo jajca, olupimo in narežemo na rezine.
Jena posodo ali pekač namažemo in potresemo s presejanimi drobtinami ali ostro moko. Potresemo pol fižola, rezine jajc, drugo polovico fižola in prelijemo s prelivom. Na vrhu naribamo sir, da bo naredil skorjo.
Tako lahko počaka in damo pečt, da bomo sveže pečeno in servirano.
Pečemo 15 - 20 minut pri 200 °C, da se jed prepeče in jajca v prelivu zakrknejo.
Namesto jajc med fižol lahko damo praženo čebulo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zabeljen stročji fižol | Kakav ali čokolada. Ribez ne želira. » |