Nadevan paradižnik
By Matjaž on Avg 2, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
12 drobnih paradižnikov
Nadev:
2 jajci
nariban sir in parmezan
1 žlica drobtin
sol
sesekljan peteršilj
1 žlica sesekljanega prekajenega mesa
To je dobra praznična priloga.
K jajcema naribam sir in nato še malo parmezana, da je vse skupaj gosto. Dodamo še drobtine, sir in narezan ščep peteršilja. Zmešamo, lahko malo počaka. K nadevu lahko dodamo malo riža ali testenino.
Paradižnikom odrežemo klobuček, da ga bomo lahko nazaj pokrili. Vsebino paradižnika z žličko izkrožimo (lahko uporabimo pri praženem rižu ali bučkah ali za juho), splaknemo in obrnemo, da se posuši. Naložimo na pomaščen pekač ali jena posodo. Da bodo lepo stali, spodaj tanko odrežemo. Napolnimo jih z nadevom, a ne do vrha. Pokrijem s klobučki in damo v pečico za 10-15 minut pri 200 °C. Če so predolgo v pečici, se izsušijo.
Zraven lahko ponudimo krompir, testenine ali meso.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Paprika riž | Juha iz kumar » |