Mlečne kumare
By Matjaž on Avg 19, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
50 dag naribanih kumar
sol
Zabela:
1 žlica ocvirkov ali zaseke
1 žlička moke
1 dl sadnega kisa
4 stroki česna
2 ščepa mlete kumine
2 kuhana krompirja - 20 dag
5 dl kislega mleka
1 lonček kisle smetane
sol
To je kot hladna omaka, predjed namesto juhe, kot malica ali lahka večerja.
Kumare (tiste, ki so zrasle večje) očistimo in naribamo kot jabolka. Solimo in pustimo, da se omedijo.
Vmes damo kuhati krompir ali dva. Med tem na zaseki ali ocvirkih žličko moke pogrejemo, zalijemo s sadnim kisom. Odstavimo. Krompir odcedimo in stlačimo. V krompir zamešamo omako in sesekljan česen, zmleto kumino in zalijemo s kislim mlekom in kislo smetano. Namesto kislega mleka lahko poskusimo z jogurtom. Zmešamo s kuhalnico. Dodamo ožete kumare, ki smo jih malo nadrobili. Po želji še solimo ali začinimo po svoje.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Dušene bučke | Dušen stročji fižol » |