Bučke v solati
By Matjaž on Avg 23, 2011 | In Priloga, Bučke | Pošlji odziv »
60 dag bučk
voda, kis, sol
Marinada: olje, poper, česen, sol - kis, peteršilj
Pristavimo vodo. Vmes olupimo (če so zelo mlade, jih ni treba) in narežemo bučke. Ko voda zavre, dodamo malo kisa in solimo. Bučke stresemo v vrelo vodo in pokrijemo, da čim prej pride do vrenja. Nato rahlo kuhamo - od 5 do 8 minut. Nežno jih odcedimo - odlijemo vodo. V kozici jih rahlo potresemo in zabelimo z oljem. Tako lahko počakajo. Pripravimo še marinado (osoljen kis) ter po potrebi potresemo s poprom. Okrasimo jih z narezanim peteršiljem ali drobnjakom.
K tej kuhani solati lahko ponudimo kruh ali kakšno drugo jed.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Gratinirane bučke | Dušene bučke » |