Orehi v lupini, nož za rezanje kremnih rezin
By Matjaž on Okt 4, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke: kolikšen je čas trajanja orehov v lupini?
odgovor sestre Nikoline: orehi se morajo posušiti na zraku, na podstrešju in nato še na krušni peči. Nato jih stremo (olupimo trde lupine) in damo v skrinjo. Ko jih rabimo, jih damo v pečico, da se odtajajo in posušijo. Lahko pa jih sedaj stremo in damo v skrinjo. Taki bodo bolj bele barve, med tem ko bodo sušeni bolj rumeno-rjave barve. Če jih sušimo na prevročem, lahko tudi zagrenijo.
vprašanje poslušalke: S kakšnim nožem naj reže kremne rezine?
odgovor sestre Nikoline: z nožem za svež kruh, je daljši, ki ima žagico spodaj. Sestra je povedala, da na masleno ploščo da kremo in na to smetano. Vrhnjo ploščo pa zreže posebej na deski in s temi ploščicami pokrije sestavljeno sladico. Tako se veliko lažje reže, tudi z navadnim ostrim nožem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pirin kruh | Lešniki grenijo » |