Cmoki
By Matjaž on Okt 7, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke: kako pravilno kuhati cmoke - sveže ali zamrznjene?
odgovor sestre Nikoline:
testo za cmoke: 1 kg krompirja, žlica margarine, 2 žlički olja, jajce, 3 rumenjake
cmoke damo kuhati v vrelo slano vodo, naložimo jih ne pregosto, pokrijemo, vmes malo potresemo skledo, da se sami odlepijo od dna posode. Tiste, ki se ne sami, pomagamo odlepiti s kuhalnico. Vročino zmanjšamo, da bodo pokrito nežno vreli. Čas kuhanja je odvisen od vrste in debeline testa: lahko je 10 ali 12 minut. Naredimo poskus.
Zrznjenih ne odtalimo in jih damo kuhati zmrznjene, kuhajo se isti čas.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Porov riž | Mlinci » |