Krompirjeva zloženka
By Matjaž on Okt 17, 2011 | In Glavna jed, Krompir | Pošlji odziv »
75 dag krompirja
1 kranjska klobasa ali 20 dag mesa
Preliv:
2 jajci
1 dl kisle smetane
5 žlic mleka
sir za ribanje
Krompir olupimo, narežemo na listke in skuhamo v 10-ih minutah. V tem času narežemo kranjsko klobaso ali pečenico oz. pražimo mleto meso. Dodamo česen in sol ter zelen peteršilj. Krompirjevo vodo odlijemo in zabelimo (poškropimo z oljem), tako lahko počaka nekaj časa.
Pekač namažemo in potresemo z drobtinami (narastkovo skledo ali glinen pekač pa samo namažemo) ter nalagamo plasti krompirja in mesa. Prelijmo z jajčno mešanico in potresemo z naribanim sirom. Postavimo v pečico za 15 minut, da zakrkne in se zapeče.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zelenjavni riž | Sadna krema » |