Fižolova enolončnica
By Matjaž on Okt 24, 2011 | In Enolončnica | Pošlji odziv »
1,5 l juhe
25 dag stročjega fižola ali sveže luščenega
20 dag krompirja
2 korenčka
15 dag paradižnika
sol, lovorjev list
pečenkin sok ali jušna kocka
Zabela: 2 žlici olivnega olja
1 žlička graham moke
1 čebula
Lahko juho ali vodo z kocko pristavimo, da zavre. Nato dodamo zelenjavo: narezan ali izluščen stročji fižol, narezan krompir, nariban korenček ... lahko tudi malo pora. Zabelimo lahko z oljem, ki ga pogrejemo in damo malo moke, lahko prej še malo čebule. Vse skupaj malo popražimo, zalijemo z mezgo ali juho, da povre. To stresemo v juho.
Juha naj zavre. Po potrebi solimo, dodamo česen in peteršilj.
Zraven se poda košček kruha ali kakšen drug pečen kvašen izdelek.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ješprenja enolončnica | Polpeti iz bučk » |