Sirovi štrukeljci v juhi
By Matjaž on Jan 9, 2012 | In Juha | Pošlji odziv »
Vlečeno testo
20 dag moke
sol
1 jajce
1 žlica olja
topla voda
Smetanov podmet
1 ½ - 2 dl kisle smetane
1 žlica moke
ščep mlete kumine
1 žlica sadnega kisa
2 l vrele slane vode
Nadev
40 dag skute
sol
1 jajce
1 žlica pšeničnega zdroba
smetana
V moko damo jajce, olje, ob strani damo sol, prilivamo toplo vodo in naredimo mehko testo. Dobro ga pregnetemo. Damo ga počivati na nežno pomokano desko. Počiva naj vsaj pol ure.
Za nadev: skuto pretlačimo, da se lepše maše in ne ostanejo grudice. Dodamo sol in jajce ter dobro premešamo. Če je skuta presuha, dodamo smetano ali jogurt. Če je premehka, dodajmo pšenični zdrob. Lahko počaka.
Vodo nalijemo v široko posodo. Smetano razžvrkljamo z vodo, dodamo moko, zmleto kumino in kis. Vlijemo v vrelo vodo in pomešamo. Pustimo odprto, naj počasi pride do vrenja.
Razvlečemo in razvaljamo testo. Namažemo in iz sredine zavijemo v dva zavitka. Z lesenim nožem, kartico ali krožničkom režemo kratke štrukeljce. Zakuhamo jih v vrelo juho. Pokrito naj mirno vro do 10 minut. Nato jih odstavimo, sicer se bo juha sesirila.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ribji file s testeninami | Sadne rezine » |