Zelenjavni ješpenj
By Matjaž on Jan 11, 2012 | In Enolončnica | Pošlji odziv »
20 dag ješprenja
30 dag zelenjave: korenček, zelena, grah, fižol, soja, cvetača, ½ sveže paprike, por
sol
lovor
3 žlice olja
1 čebula
2 stroka česna
15 dag prekajenega mesa
peteršilj
Ješprenj čim prej, najbolj prejšnji večer, splaknemo in namočimo v toplo vodo. Skuhamo v tej vodi in naj se kuha nekaj minut. Vodo odlijemo in zalijemo s svežo, čim bolj toplo oz. vročo vodo. Dodamo lovor. Počakamo, da zavre.
Zelenjavo narežemo na enako velike koščke. Damo jo kuhati v vreli ješprenj. Po potrebi dosolimo. Lahko dodamo narezano prekajeno meso (ali kranjsko klobaso). Vre naj pol ure do 40 minut.
Vmes popražimo čebulo. Z njo zabelimo jed. Čebuli lahko dodamo malo mezge.
Lahko si ga hkrati pripravimo za več dni.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zapečeni skutini rezanci | Ribji file s testeninami » |