Krompirjeva solata
By Matjaž on Feb 1, 2012 | In Priloga | Pošlji odziv »
75 dag krompirja
2 kisli kumari (hrenovka), sol
Preliv: 1 jogurt, 2 žlici kisle smetane, 2 žlici olja, žličke gorčice, kis, sol, poper
Damo kuhati krompir v oblicah. Ko je kuhan (20-30 min), ga takoj odcedimo, nato ga olupimo in narežemo.
Dodamo narezane kumare ali kuhane hrenovke. Pretresemo.
Naredimo preliv: zmešamo jogurt, smetano, olje, gorčico, kis in sol.
Ko je solata ohlajena, jo prelijemo v več korakih, ne vse naenkrat.
Če ima kdo rad čebulo, jo svežo narežemo in posebej ponudimo.
Ta solata pristoji k mesnim jedem: štefani pečenka, polpeti ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Polnjene telečje prsi | Porova juha » |