Polnjene telečje prsi
By Matjaž on Feb 2, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
1 kg teletine (vršički reber)
2 žlici olja
sol
Nadev:
4 žemlje
5 dag prekajenega mesa
1 žlica pražene čebule
peteršilj
2 jajci
1 dl mleka
muškatni orešček
peteršilj
Meso solimo.
Naredimo nadev: kruh narežemo na kocke, dodamo narezano prekajeno mesnino (ali kuhan grah), praženo čebulo, peteršilj in muškatni orešček in pretresemo. Prelijemo z jajčno mešanico, ki jo rahlo solimo. Premešamo, da se navlaži.
Napolnimo meso. Odprtino zašijemo ali zapremo z zobotrebci.
Na dno pekača damo kosti iz pečenke in to postavimo v vročo pečico. Na dnu mora biti tekočina, čim bolj vroča. To lahko polijemo po mesu, nikoli ne polivamo vode. Pečemo uro in pol oz. odvisno od mesa.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kvašeni flancati | Krompirjeva solata » |