Kvašeni flancati
By Matjaž on Feb 3, 2012 | In Sladica | 1 odziv »
70 dag moke
1 žlička soli
1 pecilni prašek
2 žlici sladkorja z vanilijo
2-3 rumenjake
3 žlice ruma
limonina lupina
3 dag kvasa
5 dag raztopljenega masla
maščoba za cvrenje
Moko presejemo v skledo, ob steno damo sol. V jamico na sredi damo sladkor, rumenjake, rum, limonino lupino. Posebej damo vzhajati kvas. Dodamo, dolivamo mleko in gnetemo testo, ki ga še zabelimo. Ko se svetlika, ga zberemo skupaj. Pokrijemo in naj vzhaja dobro uro. Nato ga razvaljamo in s koleškom razrežemo. Nato še zarežemo in prepletemo.
Pristavimo maščobo. Ko so flancati še v fazi vzhajanja, jih začnemo polagati v olje - z vrhnjo stran najprej. Ne sme jih biti na enkrat preveč v posodi. Pokrijemo. Obremo in nato odprto ocvremo.
Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
1 komentar
Kaj pa količina mleka?
Ker sem začetnica, nimam pojma in upam da ga nisem dala preveč.
Napiši komentar
« Krompirjeva juha | Polnjene telečje prsi » |