Krompirjeva juha
By Matjaž on Feb 6, 2012 | In Juha | Pošlji odziv »
4 krompirje
2 korenja
sol
2 žlici maščobe
1 čebula
2 stroka česna
lovor
ščep majarona
prekajeno meso ali hrenovke
peteršilj
Krompir in korenje olupimo in narežemo po svoji izbiri: na listke ali kocke. Narežemo tudi čebulo in jo pražimo. Dodamo narezano zelenjavo. Namesto korenčka damo lahko pol. malo popražimo nato pa zalijemo z malo vode ali juhe. Dodamo strt ali sesekljan česen. Solimo, dodamo lovorjev list. Naj mirno vre. Juha pride bistra. Če želimo kremno, je dobro krompir in korenje popražimo z žlico moke in šele nato zalijemo.
Za boljši okus pet minut pred koncem kuhanja dodamo na koščke narezano mesnico.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mesni kroketi | Kvašeni flancati » |