Beli žganci
By Matjaž on Feb 13, 2012 | In Priloga | 2 odzivov »
30 dag krompirja
40 dag bele moke
1 l vode
sol
zabela: ocvirki s prekajeno zaseko, vroči ocvirki in žlica kisle smetane
Vodo solimo in pristavimo, da zavre. Vmes olupimo krompir in ga narežemo na listke. Damo ga kuhat. Naj se kuha 10 minut. Nato vsujemo moko in v sredino naredimo luknjo. Vre naj okoli 20 minut, voda mora vreti čez moko.
Pripravimo zabelo.
Ko je kuhano, vodo odlijemo v skledo. Z dvorogelno vilico dobro razmešamo. Zabelimo z vročo zaseko ali ocvirki. Če so bolj mehki, jih režemo z mastno vilico in nato zabelimo.
Zraven ponudimo omako, zelje, repo, segedin golaž.
2 komentarjev
Napiši komentar
« Golaževa juha | Skutine miške » |