Golaževa juha
By Matjaž on Feb 14, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
35 dag govedine
2 žlici maščobe
1 čebula
polovica sveže paprike
3 stroki česna
mleta kumina
lovorjev list
sol
½ dl rdečega vina
1 dl paradižnikove mezge
3 krompirji
1 ½ l vode
podmet: 2 žl. kisle smetane in 1 žlica moke
Čebulo damo pražit, med tem narežemo meso. Dodamo ga na čebulo in dobro pražimo. Kasneje pa še papriko, solimo in dodamo lovorjev list, česen, mleto kumino. Zraven lahko dodamo na koščke narezan krompir. Malo naj se skupaj praži. Zalijemo z vodo, dodamo začimbe. Pomešamo in ko zavre, zmanjšamo temperaturo, da mir vre toliko časa, da se meso zmehča. Če je premalo gosta, jo dopolnimo s podmetom, ki ga zakuhamo. Ko začne vreti, izključimo. Dodamo še vino (lahko pa tudi že prej poškropimo po mesu).
Zraven lahko ponudimo omlete ali kaj ocvrtega.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ohrovtovi hlebčki | Beli žganci » |