Nadevan krompir
By Matjaž on Feb 16, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
12 srednje velikih krompirjev
2 dag maščobe za peko
do 1 dl mleka
Nadev: 2 žlici olja
15-20 dag zmletega mesa
sol
2 stroka česna
polovica sveže paprike
poper, peteršilj
1 jajce
2 žlici smetane
Krompir operemo in damo skuhat. Kuha naj se 20 minut. Nato ga odcedimo in olupimo (ali tudi ne) ter prerežemo na pol. Iz sredice izdolbemo vsebino.
Posebej na čebuli popražimo sveže meso (ali mesne ostanke). Začinimo s česnom, solimo, dodamo svežo papriko in krompirjevo sredico. Jedi dopolni okus žlica skute, ki jo dodamo na koncu. Lahko popramo ali dodamo jajce ali žlico smetane.
Na pekač damo peki papir, malo pomastimo in naložimo nadevane krompirjeve polovice. Damo v vročo pečico, da se zapečejo.
Če je nadev bolj skromen, na vrh nadevanih krompirjev damo še rezine sira, ki se bodo lepo zapekle.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krofi s snegom | Ohrovtovi hlebčki » |