Suha juha s smetano
By Matjaž on Apr 10, 2012 | In Juha | Pošlji odziv »
1 ½ l juhe od prekajenega mesa (šunke)
Podmet: 1 lonček (180 g) kisle smetane
zvrhana žlica moke
Sukanec (močnik): 2 dl moke, 1 drobno jajce
Juho pristavimo, da zavre. Zmešamo smetano in moko, lahko prilijemo malo juhe, da postane redko tekoče. Zakuhamo v vrelo juho in še naprej mešamo z metlico. Priti mora do vrenja, a moramo paziti, da ne prevre. Vre naj 6 minut. Zraven ponudimo kruhove kocke ali zlate kroglice. Namesto smetane lahko damo 1 dl srednje blagega kisa. Lahko pa naredimo sukanec in ga zakuhamo v vrelo juho. Vre naj 15 minut. V tako juho se poda kuhan grah.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
| « Francoski krompir | Velikonočni kruh » |