Francoski krompir
By Matjaž on Apr 11, 2012 | In Glavna jed, Samostojna, Krompir | Pošlji odziv »
70 dag krompirja
3 kuhana jajca
12 dag prekajene mesnine
sol
3 dag masla
Preliv: 1 dl kisle smetane, 1 jajce, 3 žlice mleka, sir
Mesnino drobno narežemo, ni treba, da je sesekljana. Jajca narežemo na listke.
Krompir lahko skuhano na dva načina: v oblicah (jed bo bolj okusna) ali pa ga olupimo, narežemo na listke in skuhamo v 10-ih minutah. Takoj ga odcedimo in zabelimo z maslom ali oljem. Pokrijemo, da se malo omedi. Pripravimo preliv: jajčno mleko s smetano.
V posodo nalagamo plasti krompirja, jajca in mesa. Na vrhu naj bo krompir. Prelijemo s prelivom. Po vrhu naribamo sir. Damo v segreto pečico (200 °C) za 20-30 minut.
Narežemo z nožem in si z lopatko nalagamo na krožnik. Zraven ponudimo še solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Drobnjakovi štrukeljci | Suha juha s smetano » |