Telečja omaka z gobami
By Matjaž on Apr 18, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
½ kg teletine
2-3 žlice maščobe
1 čebula
25 dag gob
15 dag stročjega fižola
sol, česen
lovorjev list
poper
juha ali voda
podmet:
2 žlici kisle smetane
mleko ali voda
1 žlica polnozrnate moke
Namesto teletine lahko uporabimo tudi piščančje ali drugo belo meso. Narežemo ga na koščke. Narežemo tudi čebulo, damo jo v kozico, dolijemo malo vode in začnemo pražiti. Lahko še dodamo meso in ga dobro pražimo (se koščki ne lepijo med seboj, dobijo barvo). Dodamo gobice, da se skupaj pražijo. Fižol posebej skuhamo v vreli vodi. K mesu in gobam dodamo sesekljan česen in lovor ter po malem prilivamo tekočino. Pokrijemo, da se zmehča. Ko tekočina izhlapi, jo dolivamo. Naredimo podmet in ga zakuhamo v vrelo omako.
Ta jed sodi k pireju, rižu, testeninam, cmokom.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Testeni riž | Omletna potica » |