Musaka iz stočjega fižola
By Matjaž on Maj 10, 2012 | In Glavna jed, stročji fižol | Pošlji odziv »
1 kg fižola
3 žlice maščobe
1 čebula
mleto meso: 25 dag govejega in 25 dag svinjskega mesa
sol, poper
3 stroke česna
lovorjev list
2-3 jajca
1 ½ dl kisle smetane
4 žlice mleka
sir
Fižol iz skrinje damo zmrznjenega kuhati v vrelo vodo (prej ga splaknemo), skuha naj se do mehkega. Čebulo narežemo in jo damo pražiti. Na čebulo damo mleto meso in ga dobro spražimo, da se ne začne prijemati dna (zato ga pogostoje pomešamo). Dodamo sol in sesekljan česen, lovor in paradižnikovo mezgo. Dolijemo juho ali vodo.
Fižol odcedimo in prerežemo dva ali trikrat. V pekač (namežemo in potresemo z drobtinami) nalagamo plast fižola in praženega mesa. Na vrhu naj bo fižol.
Naredimo preliv (razmešamo jajca, smetano in mleko) ter prelijemo, čez to naribamo sir. Damo v vročo pečico, da jajčna tekočina zakrkne in sir naredi skorjo. Ko pečico ugasnemo, pustimo še pet minut v pečici, da se omedi.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kremna juha s krompirjevimi žličniki | Rženi kruh » |